nieuws > Tools 4 Rent - Weldcam - Siemens  
 

ASSORTIMENT

 

Tools4Rent - Weldcam - Siemens

Over Tools4Rent
Tools4Rent, een dochteronderneming van New Energy Services, is een nieuwe speler in de verhuurmarkt. Vanuit Hengelo bedient Tools4Rent de lokale markt van gereedschappen. Het assortiment is voornamelijk gericht op de industriële branche. Het assortiment bestaat onder andere uit lasapparatuur, pijp-bewerkingsmachines, verlichting, en meer gereedschappen om een bouwplaats in te kunnen richten, zie ons online asortiment op deze site. Voor meer informatie: www.tools4rent.nl

Over Weldcam

Weldcam is een specialist op het gebied van lastechniek, ook orbitaal lassen is een specialisme van Weldcam, dit lasproces kan nu met de nieuwe technieken veelzijdig worden toegepast. Weldcam is hofleverancier op het gebied van lasmachines voor Tools4Rent. Naast lastechniek is Weldcam ook actief in slijptechnieken. Voor meer informatie: verhuur@tools4rent.nl

 

Tools4Rent en Weldcam hebben Siemens ondersteund bij de zoektocht naar een nieuwe lasmachine.

De inzet van Tools4Rent en Weldcam heeft voor een innovatieve en betrouwbare oplossing gezorgt op het gebied van Hoog Frequent in de lastechniek.

Hengelo, augustus 2007 – Siemens Industrial Turbomachinery is een specialist op het gebied van industriële turbo compressoren. Siemens vervaardigt onderdelen van de compressoren uit hoogwaardige staalsoorten. Dit ruwe materiaal wordt bewerkt door onder andere CNC freesmachines. Bij de samenvoeging van de gefreesde delen wordt er gebruik gemaakt van een speciale lastechniek. Juist bij deze lastechniek is een speciale lasmachine vereist.

De gefreesde delen worden samengevoegd en aan elkaar gelast. Het lassen gebeurd in een zeer kleine en nauwe ruimte. De met glasvezel beklede elektrode wordt plat in de compressordelen gelegd en met een speciale start / stop knop wordt de elektrode ontstoken. Het eerste deel van de las wordt “blind” gelast. De lasser last dan puur op gehoor en gevoel. Het laatste deel van de las kan wel op zicht worden gelast. Tijdens het lassen mag er niet gestopt worden. Het product zal bij onderbreken zeer zeker worden afgekeurd.

Na jarenlange trouwe dienst is het dan toch gedaan met de oude Morelisse lasmachines. De machines hadden 20 jaar lang gezorgd voor perfecte lassen. De lasmachines vertoonden echter de laatste tijd diverse storingen, vele reparaties waren noodzakelijk om de machines up to date te houden. Een nieuwe machine was hierdoor noodzakelijk om de processen van Siemens te waarborgen. Een standaard machine was echter niet geschikt voor het laswerk van Siemens.

Aan de lokale gereedschapsverhuurder in Hengelo, Tools4Rent, waar Siemens al enige malen lasmachines en gereedschappen had ingehuurd, werd gevraagd om een oplossing te zoeken voor het probleem van Siemens. Tools 4 Rent heeft veel kennis van lasmachines, industriële gereedschappen en kent de industriële markt goed. Tools 4 Rent heeft samen met haar leverancier van lasmachines, Weldcam, naar een oplossing gezocht voor het probleem van Siemens.

Een speciale Hoog Frequent ontsteekspanning is vereist om de plat neergelegde elektrode te laten ontsteken. Hiervoor is een bestaande machine aangepast, enkele besturingsprinten en de software van de machine zijn aangepast.

De machines hebben enkele weken op proef bij Siemens gestaan. De lassers waren zeer enthousiast over deze lasmachines. “De machines lassen fijner dan de oude Morelisse lasmachines”, aldus de lassers.

U heeft 0 items

Tools 4 Rent

 

Alfred Marshallstraat 5   7559 SE Hengelo   Tel: +31 (0)74 8515397   verhuur@tools4rent.nl
KVK: NL08202830   BTW NL821067084B01
Algemene voorwaarden