nieuws > Tools 4 Rent en LGH succesvol op Twence  
 

ASSORTIMENT

 

Tools 4 Rent en LGH succesvol op Twence

LGH Hijsmaterieel ondersteunt bij nieuwe afvalcentrale Twence Inzet LGH Hijsmaterieel zorgt voor succesvolle en veilige montage bewakingscamera in verbrandingsketel

Ridderkerk, augustus 2007 – Een van de modernste afvalverwerkingsbedrijven in Nederland, Twence, heeft voor een belangrijk project in de bouw van zijn nieuwe centrale, gebruikgemaakt van de diensten van LGH Hijsmaterieel. Voor het monteren van een speciale bewakingscamera in de verbrandingsketel van de nieuwe centrale, maakte Twence gebruik van diverse specifieke gereedschappen van LGH Hijsmaterieel, waaronder een speciale werkkooi en tirfor takels.

In de nieuwe verbrandingsketel van Twence, moest een infrarood camera worden gemonteerd, waarvoor een gat moest worden geboord. De camera heeft als doel het verbrandings proces in de ketel te bewaken. Het gat boren was een uitdagende klus, waarbij het probleem met name lag in het op veilige hoogte krijgen van de mensen. De verbrandingsketel heeft namelijk maar een opening en een standaard werkkooi is te breed en te hoog voor deze opening. LGH Hijsmateriaal leverde een oplossing op maat, samen met kabels die de werkkooi van bovenaf omhoog konden hijsen.

Onderaannemer Tools 4 Rent, dat onderdeel is van NEW Energy Services, had LGH Hijsmaterieel ingeschakeld voor deze oplossing op maat. Andre Westerink, Wharehouse manager bij Tools 4 Rent : “Wij werken veelvuldig samen met LGH Hijsmaterieel. Zij zijn specialist als het gaat om heffen en hijsen en zijn in staat snel en kwalitatief goed materieel te leveren. Voor ons een betrouwbare partner, waar we dag en nacht op kunnen vertrouwen. Bij dit project was bovendien de planning een hot issue. LGH Hijsmaterieel kon ons snel voorzien van het materieel dat we nodig hadden, waardoor het proces geen verdere vertraging zou oplopen.”

Het monteren van de camera is slechts een van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van de nieuwe afvalverwerkingcentrale. Belangrijkste doel dat Twence voor ogen heeft is het uitbreiden van capaciteit van zijn centrale. Verder wil Twence de modernste afvalcentrale van Nederland blijven, en daarbij een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu. Naast dit project, wordt LGH Hijsmaterieel ook voor andere projecten ingezet bij Twence, daar waar het gaat om hef- en hijswerkzaamheden. Zo is LGH bijvoorbeeld exclusief hef- en hijspartner voor een van de onderaannemers binnen het project.

Over Twence
Twence is in de eerste plaats een afvalverwerkingsbedrijf. Door het verwerken van afval produceert het bedrijf tegelijkertijd energie. Twence verwerkt al het huishoudelijke afval en veel van het bedrijfsafval uit de regio Twente. Het afval wordt veilig en volgens de laatste stand van de techniek gescheiden, geschikt gemaakt voor hergebruik, gecomposteerd, verbrand of – als het niet anders kan - gestort. Ruim 90% van het aangeboden afval wordt omgezet in grondstoffen, bouwstoffen en energie.

Voor meer informatie: www.twence.nl

Over LGH Hijsmaterieel
LGH Hijsmaterieel is al meer dan 10 jaar specialist in de verhuur, verkoop, service en fabricage van hijsmaterieel in de Benelux. LGH richt zich voornamelijk op de bouw, scheepvaart, krachtcentrales, productiebedrijven (zoals staalproductie en petrochemie), de offshore en de handelaren die deze takken ondersteunen. LGH Hijsmaterieel voorziet in de uitrusting, ondersteunende diensten en expertise die nodig zijn voor iedere denkbare hijs- of trekbehoefte. Hun enorme sortering in materieel voor verhuur en verkoop omvat takels, balkklemmen, hijslieren en hydraulische krikken. LGH Hijsmaterieel is onderdeel van de LGH Group plc, die al meer dan 30 jaar de grootste organisatie in de wereld is, gewijd aan de veilige levering van kwalitatief hijs- en hefmaterieel. Het bedrijf heeft vestigingen in Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland. LGH Hijsmaterieel is gevestigd in Ridderkerk, waar alle klanten voor inlichtingen terecht kunnen, terwijl een tweede opslagplaats in Elsloo het Nederlandse distributienetwerk ondersteunt.

Voor meer informatie: www.lgh.nl

Over New Energy Services / Tools 4 Rent
New Energy Services is werkzaam in de zware industrie en voert voornamelijk onderhoudswerkzaamheden en revisies uit aan energiecentrales en afvalverwekingsinstallaties. Tools 4 Rent is onderdeel van New Energy Services. Tools 4 Rent verzorgt alle gereedschappen en verbruiks artikelen op projecten van New Energy Services. Sinds een aantal jaren verhuurt Tools 4 Rent haar gereedschappen nu ook aan derden.

Voor meer informatie: www.newenergyservices.nl / www.tools4rent.nl

U heeft 0 items

Tools 4 Rent

 

Alfred Marshallstraat 5   7559 SE Hengelo   Tel: +31 (0)74 8515397   verhuur@tools4rent.nl
KVK: NL08202830   BTW NL821067084B01
Algemene voorwaarden